Понеділок, 29.04.2024, 10:32
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Червень » 02

Правила нарахування заборгованості по аліментах залежать від того, який їх вид було присуджено судом.

Тут можливі два варіанти:
а) сплата аліментів у твердій грошовій сумі (ст.184 СК України);
б) сплата аліментів у частці від доходу її матері, батька (ст. 183 СК України).

Якщо аліменти присуджено у твердій грошовій сумі, то все порахувати зовсім просто.
Розмір заборгованості, незалежно від того, чи працює боржник чи ні, визначається сумою коштів, яку боржник має щомісяця сплачувати згідно з рішенням суду.
Наприклад, рішенням суду стягнуто аліменти в сумі 400 грн. щомісяця. Боржник протягом 6 місяців аліменти не сплачував. Значить заборгованість буде визначатись як добуток щомісячної суми на кількість місяців, протягом яких аліменти не сплачувались.
400 грн. х 6 місяці = 2400 грн.

... Читати далі »

Переглядів: 720 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 02.06.2015 | Коментарі (0)

           До виконавчої служби звертається велика кількість громадян з питанням зняття арешту з нерухомого майна, який було накладено державними виконавцями в ході виконання судового рішення чи рішення іншого органу (посадової особи). Досить часто такий арешт накладався  п’ять, десять років тому.  При цьому громадяни вважають, що якщо справа щодо стягнення того чи іншого боргу на час звернення завершена у виконавчій службі, то і арешт з нерухомого майна повинен бути знятий державни ... Читати далі »

Переглядів: 1605 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 02.06.2015 | Коментарі (0)

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи». Законом передбачається продовжити на чотири місяці строки подання юридичними особами, зареєстрованими до 25 листопада 2014 року, відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Крім того проектом закону передбачається розширення переліку юридичних осіб які не повинні подавати відповідну інформацію, так, зокрема, відомості не подаються:

1) юридичними особами, до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації яких інформація про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) не включається відповідно до частини першої статті 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців»;

2) юридичними особами, учасниками ... Читати далі »

Переглядів: 655 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 02.06.2015 | Коментарі (0)

З нагоди відзначення Міжнародного Дня захисту прав дітей Сокальське районне управління юстиції з 2 по 5 червня 2015 року проводить он-лайн конкурс тна ему: «Як я захищаю свої права».
До участі в конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх навчальних закладів Сокальського району. Свої роботи (із зазначенням ПІП, класу та назви навчального закладу) можна надсилати в термін до 5 червня 2015 року на електронну адресу Сокальського районного управління юстиції sokaljust@ukr.net. Робота має відповідати вимогам есе (невеликий за обсягом прозовий твір, що має довільну композицію і висловлює індивідуальні думки та враження з конкретного приводу чи питання і становити не більше 2-х сторінок формату А4).
Фіналісти конкурсу будуть нагороджені грамотами, заохочувальними подарунками з участю керівництв ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 02.06.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні день дитинства — гарне свято!
І мирне сонечко згори нам шле привіт.
Пісень і радості, та щастя так багато...
Цей гарний день святкує цілий світ!

Діти – це наше майбутнє. Саме на дітей ми покладаємо надії, в дітях ми бачимо запоруку нашого особистого щастя та здійснення мрій. Адже ця маленька людина – це продовження своїх батьків, це набір генів, звичок, виховання. Діти не лише зміцнюють сім’ю, а й продовжують її на багато поколінь вперед.

Кожна дитина заслуговує на щасливе та безтурботне дитинство. Коли сонце світить і їй не доводиться перейматись речами, які починають турбувати вже в дорослому житті.

На жаль, так складається життя, що не всім малюкам пощастило мати батьківську любов та материнську ласку. Їм доводиться самостійно виживати та шукати свій власний шлях. Комусь це вдається, комусь – ні, проте, якщо кожна ... Читати далі »

Переглядів: 642 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 02.06.2015 | Коментарі (0)