Середа, 15.05.2024, 06:02
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Червень » 2 » Порядок зняття арешту з нерухомого майна
10:12
Порядок зняття арешту з нерухомого майна

           До виконавчої служби звертається велика кількість громадян з питанням зняття арешту з нерухомого майна, який було накладено державними виконавцями в ході виконання судового рішення чи рішення іншого органу (посадової особи). Досить часто такий арешт накладався  п’ять, десять років тому.  При цьому громадяни вважають, що якщо справа щодо стягнення того чи іншого боргу на час звернення завершена у виконавчій службі, то і арешт з нерухомого майна повинен бути знятий державним виконавцем автоматично. Але, ця думка є хибною та суперечить Закону України «Про виконавче провадження».

          Виконавча служба роз’яснює, що накладений в ході виконання рішення арешт дійсно знімається при завершенні справи, але тільки в окремих випадках (основними з них є: закінчення виконавчого провадження у зв’язку із повною сплатою боргу  включаючи сплату виконавчого збору та витрат на проведення виконавчих дій; завершення виконавчого провадження  у разі скасування рішення суду чи прийняття судом до розгляду апеляційної скарги на рішення суду).

         Однак досить часто громадяни при вирішенні питання по сплаті боргу, самостійно  без участі державного виконавця сплачують борг стягувачу, а останній надає до виконавчої служби письмову заяву про повернення йому виконавчого документа без подальшого виконання. При надходженні такої заяви державний виконавець виконавче провадження завершує, але арешт з нерухомого майна не знімає (п.1 ст. 47 Закону України «Про виконавче провадження»). Крім того, арешт з майна не знімається й у разі, якщо у боржника на даний час відсутнє майно, на яке можливо звернути стягнення (п.2 ст. 47 Закону України «Про виконавче провадження»).

У всіх цих випадках боржник може  вирішити питання щодо зняття арешту виключно в судовому порядку .

Отже закликаємо громадян вирішувати юридичні питання, пов’язані з арештом нерухомого майна під час здійснення виконавчого провадження.

 

Відділ державної виконавчої служби

Сокальського районного управління юстиції

Переглядів: 1608 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]