Понеділок, 29.04.2024, 15:26
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Квітень » 03

25.11.2014 вступив в силу Закон від 14.10.2014 №1701-VII, ВР України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів". Зокрема, даний Закон передбачає, що до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи засновником (засновниками) або уповноваженою ними особою включається: інформація про структуру власності засновників - юридичних осіб, яка дає можливість встановити фізичних осіб - власників істотної участі цих юридичних осіб та містить такі дані про зазначених фізичних осіб: прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), країна громадянства, серія та номер паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); інформація про кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи, у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоо ... Читати далі »

Переглядів: 655 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

1. Надання юридичній особі статусу волонтерської організації здійснюється центральним  органом  виконавчої   влади   у   сфері волонтерської  діяльності (стаття 6 Закону України „Про волонтерську діяльність”).

2. Центральний орган виконавчої влади у сфері волонтерської діяльності -   Міністерство соціальної політики України (Указ Президента України  від 2 вересня 2013 року № 472/2013 „Про внесення змін до деяких указів Президента України щодо волонтерської діяльності”).

3. Для отримання статусу волонтерської організації юридична особа  звертається до Міністерства соціальної політики України з письмовою заявою від імені цієї юридичної особи.

4. У з ... Читати далі »

Переглядів: 1622 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

       У квітні розпочне роботу сервіс Міністерства юстиції, який дозволить громадянам отримувати необхідні документи через інтернет і не простоювати у чергах в різних відомствах.
           Про це на засіданні уряду заявив міністр юстиції Павло Петренко.
Він уточнив, що сервіс працюватиме на сайті Мін'юсту. Там можна буде отримати будь-які документи і оплатити послугу платіжною карткою.

"Мова йде про найбільш розповсюджені документи для підприємців", – додав він.
Петренко запевнив, що аналогічними сервісами користуються в Грузії та Європі.
"Починаючи з квітня місяця цей сервіс запрацює. Ми дуже вас просимо - користуйтеся цим сервісом", – сказав Петренко.

За його словами, лише минулого року громадяни зверталися за різними довідками та іншими до ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

           Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції» внесено зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», а саме: слова «кінцевий вигодоодержувач» в усіх відмінках і числах замінити словами «кінцевий бенефіціарний власник (контролер)» у відповідному відмінку і числі.

 

Державний реєстратор                                                     ... Читати далі »

Переглядів: 610 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

    Організаційно-правові форми створюються і управляються фізичними та юридичними особами. На перший погляд, відмінності між учасниками та засновниками носять суто формальний характер і відносяться до процедурних питань. Однак детальний розгляд питання дозволяє встановити суттєву різницю між категоріями, що впливає на різні аспекти діяльності суб’єкта господарювання.

Хто такі учасник і засновник
Учасник — фізична або юридична особа, яка має частку в статутному фонді товариства з обмеженою відповідальністю. Володіючи правом брати участь у діяльності організації та розподілі прибутку, громадяни та організації також можуть відчужувати свою частку на користь третіх осіб.

Засновник — громадянин або організація, що бере участь у створенні юридичної особи. Відомості про даних осіб заносяться в ЕГРЮЛ і не змінюються протягом всього п ... Читати далі »

Переглядів: 815 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)