Четвер, 16.05.2024, 17:44
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів
12:30
Щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів

25.11.2014 вступив в силу Закон від 14.10.2014 №1701-VII, ВР України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів". Зокрема, даний Закон передбачає, що до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи засновником (засновниками) або уповноваженою ними особою включається: інформація про структуру власності засновників - юридичних осіб, яка дає можливість встановити фізичних осіб - власників істотної участі цих юридичних осіб та містить такі дані про зазначених фізичних осіб: прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), країна громадянства, серія та номер паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); інформація про кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи, у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) її засновника, якщо засновник - юридична особа, а саме: прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), країна громадянства, серія та номер паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності). Зазначена інформація не включається до реєстраційної картки для проведення державної реєстрації політичних партій, творчих спілок та їх територіальних осередків, адвокатських об'єднань, торгово-промислових палат, державних органів, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій".

Обов'язок подавати інформацію про вигодоодержувачів виникає на стадії реєстрації юридичної особи, а також коли відбуваються зміни кінцевих вигодоодержувачів та/або власників істотної участі.

Відтепер усі юридичні особи в Україні будуть зобов'язані встановлювати своїх кінцевих вигодоодержувачів, зберігати та регулярно оновлювати інформацію про своїх кінцевих вигодоодержувачів та повідомляти органам влади про зміну своїх кінцевих вигодоодержувачів та/або власників істотної участі.

При цьому фізичною особою (кінцевим вигодоодержувачем юридичної особи) не може бути особа, яка є агентом, номінальним утримувачем (номінальним власником) або є тільки посередником щодо такого права.

Закон передбачає адміністративну відповідальність за ненадання інформації про вигодоодержувачів. Неподання юридичною особою державному реєстратору передбаченої Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" інформації про вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи - тягне за собою накладення на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Вже зареєстровані юридичні особи мають подати державному реєстратору реєстраційної служби Сокальського районного управління юстиції відомості про своїх кінцевих вигодоодержувачів упродовж шести місяців з дня набрання чинності Закону, тобто до 25 травня 2015 року.

 

 

Державний реєстратор                                                                           М.Р.Ребрина

Переглядів: 658 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]