Субота, 27.04.2024, 06:07
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Грудень » 08

 

   Конституція України містить такий перелік особистих (громадянських) прав людини: 

1) право на вільний розвиток особистості. Кожна людина має право сама визначати свою долю, ставити перед собою визначені нею самою цілі, обирати засоби для досягнення цих цілей. Але, зрозуміло, при цьому вона не повинна порушувати прав інших людей; 

2) право на життя. Конституція України закріплює право на життя за допомогою заборони свавільного (незаконного) позбавлення життя. Верховна Рада України скасувала кримінальне покарання у вигляді смертної кари. Ніхто не може бути позбавлений життя навіть за рішенням державного органу. Другий важливий компонент закріплення права на життя — право людини на самозахист від протиправних посягань на життя і здоров’я; 

3) право на повагу людської гідності. Це особисте право теж забезпечується встановле ... Читати далі »

Переглядів: 773 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

    Європейський суд з прав людини (далі – Суд) є міжнародним органом, який за умов, визначених Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод (далі – Конвенція), може розглядати заяви, подані особами, які скаржаться на порушення своїх прав. Конвенція є міжнародним договором, на підставі якого більшість європейських держав зобов’язалися дотримуватися прав та основоположних свобод людини. Ці права гарантуються як самою Конвенцією, так і протоколами до неї (Протоколи № 1, 4, 6, 7, 12 і 13), згода на обов’язковість яких надана державами – сторонами Конвенції.

 

Слід зазначити, що Конвенція передбачає два види звернень до Суду:

 

1. Заяви, що стосуються міждержавних справ, коли одна Висока договірна сторона звертається до суду про порушення іншою Високою договірною стороною положень Конвенції.

 

2. Ін ... Читати далі »

Переглядів: 1164 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

     Перелік суб’єктів звернення до Європейського Суду з прав людини вичерпно визначений в ст.ст.33, 34 Конвенції про захист прав людини та основних свобод. В той же час на підставі практики застосування Конвенції Судом було дане важливе тлумачення цих статей, що вплинуло на формування прецедентного права в цій галузі.

По-перше, суб’єктом звернення до Суду може бути будь-яка держава-учасниця Конвенції, яка у відповідності до ст.33 може "передати на розгляд Суду питання про будь-яке" порушення Конвенції чи протоколів до неї іншою державою-учасницею

Це означає, що будь-яка держава-учасниця Конвенції може виступити ініціатором захисту прав людини в будь-якій іншій державі-учасниці Конвенції. Конвенція не обмежує коло суб’єктів, на захист яких може бути подана така заява, тобто це може бути будь-який суб’єкт, названий в ст.34. Конвенція також не м ... Читати далі »

Переглядів: 1667 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

   На сьогодні виникає дуже багато питань щодо соціального захисту учасників АТО. Найактуальнішим на сьогодні є  питання на які саме пільги і хто з  учасників АТО та їх сімей може розраховувати.

Відтак, учасникам бойових дій згідно зі статтею 12 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надаються понад 20 різних видів пільг. Статус учасника бойових дій отримують військовослужбовці Збройних Сил України, які брали участь в антитерористичній операції, відповідно до пункту 19 статті 6 зазначеного Закону України.

Найбільш важливими серед пільг, що надаються учасникам бойових дій, є такі:

  • безплатне одержання лікарських засобів за рецептами лікарів, першочергове безплатне зубопротезування, безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням; користування при виході на пенсію чи зміні місця роботи поліклінік ... Читати далі »
Переглядів: 557 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

    Тисячам українським мобілізованим військовим та добровольцям довелось застосувати на практиці навички військової справи та подивитися в очі війні. Нині вони захищають незалежність та територіальну цілісність нашої Батьківщин. Виплата керується такими законами: 

1. Розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації від 23.10.2015 №653/0/5-15 
Про затвердження Порядку надання та виплати одноразової адресної грошової допомо ...
Читати далі »

Переглядів: 570 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

     Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчі органи міських рад забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів , порядку черговості в міру надходження путівок:

1) учасників бойових дій - щороку строком на 18-21 день;

2) інвалідів війни - позачергово щороку строком на 18-21 день;

3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - відповідно до медичних рекомендацій, з них:

I та II груп - до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.

 У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні пу ... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

            Підготовка проекту Трудового кодексу до прийняття Парламентом має передбачати і широку роз’яснювальну роботу для працівників і роботодавців.

    Наразі його ухвалили в першому читанні й відправили на доопрацювання. Якщо проект ухвалять у цілому, він набуде чинності з 1 січня 2016 року. Втім, новий Трудовий кодекс більшою мірою лобіює інтереси роботодавців, а не працівників, 

Проект передбачає комплексний підхід до вирішення соціально-трудових питань, кодифікацію і уніфікацію законодавчих актів з питань праці та інкорпорацію їх норм.

Проектом пропонується визначити основні принципи правового регулювання трудових відносин, виписано характеристики умов праці, зокрема, шкідливі та небезпечні умови праці, особливий характер праці, легка праця неповнолітніх, роз'їзний характер праці, польові умови праці, прописано порядок ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)