П`ятниця, 29.03.2024, 11:30
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Грудень » 14

          На виконання статті 1 Указу Президента України від 8 грудня 2008 року №1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року №871 «Про запровадження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права», наказу Міністерства юстиції України від 28 вересня 2015 року №247/7 «Про затвердження заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права від  22 вересня 2015 року №535-15, з метою створення  належних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, підвищення рівня правової культури громадян.

         Сокальським  районним  управління юстиції організувано та проведено заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру з питань тлумачення та застосування по ... Читати далі »

Переглядів: 552 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 14.12.2015 | Коментарі (0)

     У цілому насильство може бути проявом втрати контролю над собою у батьків або інших осіб, які здійснюють догляд за дитиною. Виділяють кілька важливих факторів.

Можуть мати значення особливості батьків і риси їхнього характеру. Самі батьки в дитинстві могли недоотримати прихильності і тепла, знаходилися в оточенні, не сприяла адекватному формуванню самооцінки або емоційному дозріванню, а в більшості випадків самі відчували якісь форми насильства. Такі батьки можуть дивитися на дітей як на необмежений і безумовний джерело любові та підтримки, якої вони ніколи не отримували. Як результат у них можуть формуватися неадекватні очікування того, що їх дитина може дати їм; вони легко розчаровуються і втрачають контроль; вони можуть бути нездатні дати дитині те, чого самі ніколи не відчували. Наркотики чи алкоголь можуть провокувати імпульсивна і неконтрольоване поведінку по відно ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 14.12.2015 | Коментарі (0)

Зміни д земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель», який було прийнято 10 листопада 2015 року законом продовжено на один рік строк дії мораторію на продаж чи відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти. Подовження мораторію дозволить зняти соціальну напругу, яка виникла у суспільстві на фоні політичних спекуляцій з даного питання, та надасть час для розроблення чіткого правового механізму запровадження з часом прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення.

Переглядів: 556 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 14.12.2015 | Коментарі (0)

Президент України підписав Закон №769-VIII «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні».

Закон вдосконалює можливості практичного застосування положень КПК щодо відшкодування шкоди, завданої злочинними діями підозрюваного, обвинуваченого, унеможливлює недобросовісне використання наявних законодавчих механізмів для уникнення конфіскації майна, спеціальної конфіскації або відшкодування завданої шкоди, у т.ч. у разі задоволення цивільного позову, забезпечує застосування заходів кримінально-правового характеру до юридичної особи, а також підвищує ефективність проведення спеціального досудового розслідування.

Закон надає можливість накласти арешт на майно будь-яких осіб, якщо воно може бути використане як доказ у кримінальному провадженні, або щодо нього може бут ... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 14.12.2015 | Коментарі (0)

     Новий закон принципово інший - це закон про обов'язки державних службовців", Новий закон змінює також систему оплати праці. "Наш сьогоднішній держслужбовець - це людина, яка залежить від свого керівника. У нього зарплата маленька, але можна йому доплачувати на власний розсуд премії, зарплати і таке інше", . Тепер же посадовий оклад становитиме 70 відсотків зарплати, а премія - не більше 30 відсотків, обов'язково за результатами оцінювання. Мінімальна ж зарплата держслужбовця має становити не менше від двох мінімальних заробітних плат, але вже з 1 січня 2017 року.

Полегшується також шлях професійних кандидатів до державної служби, адже Закон передбачає прозорий конкурсний добір. Згідно з документом всі вакансії мають розміщуватися винятково на спеціальному сайті Національного агентства з питань державної служби. "Будь-яка людина зможе зайти і дізн ... Читати далі »

Переглядів: 560 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 14.12.2015 | Коментарі (0)

 Стреси, незвична обстановка, жахи пережитого – все це накладається шарами і сер йозно б'є по психіці. Мова йде не тільки про солдатів, а й про сім'ї, які опинилися в екстремальних умовах.

Натомість на війні люди мають справу зі стресовими подіями, які захоплюють усю реальність. Той, хто на війні, нею живе, бо це питання виживання. Тому люди, які повертаються з війни, часто приносять її з собою. Передова може опинитись у вас вдома, і до цього треба поставитися з розумінням. В жодному разі не можна казати «скільки можна», вимагати взяти себе в руки тощо. Кожному потрібен певний період для адаптації.

 

Коли люди переживають травматичні події, то ще протягом тижня після завершення тих подій 90% з них можуть зберігати симптоматику. Це реакція нормальної людини на ненормальну ситуацію. Найпоширені симптоми: розлади сну, страшні сни про події, що сталися, ча ... Читати далі »

Переглядів: 662 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 14.12.2015 | Коментарі (0)

     Посади державної служби залежно від характеру та обсягу посадових обов'язків поділяються на п'ять груп:
група I - посади керівника, заступників керівника державного органу, членів державного колегіального органу, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, та їх апарату, органу влади Автономної Республіки Крим та його апарату; голови, заступників голови місцевої державної адміністрації;
група II - посади керівників, заступників керівників самостійних структурних підрозділів державного органу, юрисдикція якого поширюється на всю територію України, та його апарату, органу влади Автономної Республіки Крим та його апарату, місцевої державної адміністрації; керівників, заступників керівників державного органу, юрисдикція якого поширюється на територію однієї чи кількох адміністративно-територіальних одиниць, та його апарату;
група III - посади керівників, заступників керівників структурних підрозділів державного ... Читати далі »
Переглядів: 1094 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 14.12.2015 | Коментарі (0)