Понеділок, 29.04.2024, 12:12
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Січень » 26

Проблема суверенітету є однією з найбільш дискусійних і складних проблем правової науки. Протягом тривалого часу поняття «державний суверенітет», «народний суверенітет», «національний суверенітет» не розмежовувалися, а предметом дослідження був «суверенітет» як принцип, як явище. Це ускладнило вивчення самого поняття «народний суверенітет», його історії, становлення, розвитку та функціонування. Теоретики залучали до своїх праць інтерпретації та роздуми про різні з ... Читати далі »

Переглядів: 4565 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

Статистика Міжнародного комітету Червоного Хреста свідчить, що протягом останніх 5 тис. років відбулося близь­ко 14 тис. війн, у яких загинуло приблизно 5 млрд. людей. За останні 3 тис. 400 років на Землі було лише 250 років за­гального миру.

Перша світова війна спричинила загибель 10 млн. осіб (у пропорції 20 комбатантів на одну цивільну особу) та ще близько 21 млн. загинуло від епідемій. У Другій світовій вій­ні було вбито вже 40 млн. чоловік, приблизно однаково ком­батантів і цивільних осіб. Тільки в період між 1945 і 1966 рр. на Землі відбулося не менше 73 збройних конфліктів. За під­рахунками експертів, у сучасних збройних конфліктах спів­відношення убитих серед комбатантів і цивільних осіб буде вже зворотним: у звичайній війні — 10 цивільних осіб на од­ного комбатанта; у ядерній війні — 100 цивільних осіб на од­ного комбатанта.

З урахуванням цього захист прав людини в період зброй­них конфліктів набуває неабиякого ... Читати далі »

Переглядів: 1178 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

Інформація завжди впливала на оновлення життя, розвиток суспільства, у тому числі на політичне життя, обумовлюючи пошук нових підходів, рішень. Історії відомо немало ситуацій, коли під безпосереднім впливом поширеної ЗМІ інформації (дезінформації) владні структури, відповідальні посадові особи змінювали свою позицію, приймали серйозні політичні рішення. Але поширенішим і значущішим є їх опосередкований вплив на погляди, настрої, переконання широкого загалу громадян, на формування громадської думки. Сьогодні роль засобів масової інформації з кожним роком підвищується.

Підвищення впливу громадянського суспільства на соціальні відносини пов'язаний з демократизацією життя, підвищенням культурного та освітнього рівня населення, процесами глобалізації тощо. До  громадянського суспільства в Україні можна віднести політичні партії, громадські організації, незалежні ЗМІ.

Основними каналами вияву громадської думки вважаються: референдум, опитування населення, збори, м ... Читати далі »

Переглядів: 6627 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до статті 21 Закону України Про засади запобігання і протидії корупції визначено види відповідальності та систематизація відомостей про корупційні правопорушення:

 

 1. За вчинення корупційних правопорушень особи, зазначені в частині першій статті 4 цього Закону, притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

А саме:

1. Суб'єктами відповідальності за корупційні правопорушення є:

 

 1) особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування:

 

 а) Президент України, Голова Верховної Ради України, його Перший заступник та заступник, Прем'єр-міністр України, Перший віце-прем'єр-міністр України, віце-прем'єр-міністри України, міністри, інші керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів України, та їх заступники, Гол ... Читати далі »

Переглядів: 1823 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

Держава забезпечує надання додаткових гарантій щодо працевлаштування працездатним громадянам у працездатному віці, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних конкурувати на ринку праці, а саме:
   а) жінкам, які мають дітей віком до шести років; 
  б) одиноким матерям, які мають дітей віком до чотирнадцяти років або дітей-інвалідів; 
  в) молоді, яка закінчила або припинила навчання у середніх загальноосвітніх школах, професійно-технічних або вищих навчальних закладах, звільнилася зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і якій надається перше робоче місце, дітям (сиротам), які залишилися без піклування батьків, а також особам, яким виповнилося п’ятнадцять років і які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу; 
  г) особам передпенсійного віку (чоловікам по досягненню 58 років, жінкам ‒ 53 років); 
  ... Читати далі »

Переглядів: 4660 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)

              Сучасний світ сповнений насильства, агресії та несправедливості. Вижити в ньому стає все складніше і складніше. Якщо навіть дорослій людині не під силу впоратися з негативними явищами, що оточують його кожен день, то маленькій дитині й поготів. Чи варто говорити про те, скільки дітей стають в'язнями психологічних розладів?

Багато хто вважає, що тільки дорослі мають проблеми , що будять насильство і агресію, і тим самим, забувають про те, що дитина - це теж жива істота, і, отже, теж може відчувати.

 

Сьогодні стоїть торкнутися такої проблеми, як агресія і насильство в світі дорослих і дітей.

Незважаючи на те, що діти виглядають більш спокійними, що вони зайняті своїми іграми, буденними витівками, це не означає, що вони нічого не чують і не бачать. Все, що відбувається навколо ї ... Читати далі »

Переглядів: 703 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 26.01.2015 | Коментарі (0)