Середа, 15.05.2024, 17:44
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Липень » 14 » Спрощення порядку призначення та надання населенню житлових субсидії
08:28
Спрощення порядку призначення та надання населенню житлових субсидії

Постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 №106  «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» внесено суттєві зміни до порядку надання житлових субсидій населенню та постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2015 № 475 "Про спрощення порядку призначення та надання населенню житлових субсидій”

Призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів - заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб).

При цьому запроваджуються спрощені форми заяви та декларації про доходи і витрати осіб для звернення за субсидією.

Запроваджується принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником.

Перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій.

Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій а саме:

- наявність у власності двох житлових приміщень;

- наявність у власності двох автомобілів;

- наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні;

- здача в найм житлового приміщення;

- здійснення покупки товарів, робіт та послуг (у тому числі оплата медичних послуг та навчання) на суму понад 10 прожиткових мінімумів;

Запроваджується надання субсидії на 12 місяців, а не на опалювальний період як раніше.

Встановлюється автоматичний принцип надання субсидії на новий період (скасовується необхідність повторного звернення до органу соціального захисту населення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін).

Заявник та особи, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні/будинку, дають згоду на обробку персональних даних про сім’ю, доходи, витрати, що необхідні для призначення житлової субсидії.

Якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.

Всі, хто отримував субсидію протягом опалювального періоду 2014/2015 років, субсидія на наступний період  призначається на підставі раніше поданих документів, без необхідності повторного звернення до управління праці та соціального захисту населення та подання Заяви та Декларації.

1. Кому призначається субсидія

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг, або особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні на підставі договору найму (оренди) житла, і на яку відкрито особові рахунки із сплати житлово-комунальних послуг.      

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу.

2. Куди і як подаються документи

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до спеціалістів управління праці та соціального захисту населення в пункти прийому громадян.

Переглядів: 969 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]