Середа, 15.05.2024, 02:37
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Березень » 4 » Реформування органів юстиції
09:36
Реформування органів юстиції

         На сьогодні розпочато процес оптимізації структури органів Міністерства юстції, головних територіальних управлінь юстиції в областях.

     Міністерство юстиції спільно з міжнародними партнерами провело аудит структури міністерства та його органів управління. Проведений аналіз засвідчив низьку ефективність роботи системи юстиції.Головними причинами цього є:
- відсутність мотивації через низьку заробітну плату;
- бюрократія та побутова корупція;
- надлишкова кількість керівників відносно загальної кількості персоналу;
- обмеження доступу до роботи в системі юстиції через необхідність мати стаж держслужби.
     На підставі проведеного аналізу та міжнародного досвіду Мін’юст виступів з наступними ініціативами :
Міністерством юстиції була ініційована інституційна реформа системи органів юстиції. Цей комплекс заходів передбачає прибирання дублюючих функцій відомства, а також ліквідацію Державної реєстраційної та Державної виконавчої служб, завершення ліквідації Державної служби захисту персональних даних, скорочення працівників Мін’юсту, Укрдержархіву, територіальних органів юстиції та головних управлінь юстиції в областях. Так 21 січня 2015 року рішенням Кабміну було ліквідовано державні виконавчу та реєстраційну служби, а відповідні функції передані Міністерству юстиції. Оптимізація структури органів юстиції дозволить вивільнити додатковий фінансовий ресурс, який буде направлено на збільшення заробітних плат співробітників, які працюють в органах юстиції, а розроблена спільно з міжнародними експертами система оцінки ефективності роботи співробітників забезпечить добір кваліфікованих кадрів.
    Міністерство юстиції оголосило безпрецедентний конкурс на 47 вакантних керівних посад на території всієї України.
       Окрім того Міністерство юстиції України оголосило конкурс на заміщення посади заступника міністра з питань європейської інтеграції.
     При цьому прибрані будь-які кваліфікаційні обмеження, щодо претендентів. Зокрема, скасована необхідність наявності досвіду роботи на державній службі. Для участі у конкурсі на заміщення вакантних посад достатньо мати юридичну освіту та досвід роботи за фахом (довідкова інформація за посиланням http://www.minjust.gov.ua/section/288 ).

     Проведенням конкурсів опікуватиметься міжнародні кадрові компанії Ernst & Young Human Capital та Агентство США з міжнародного розвитку USAID. У нову структуру мають прийти нові люди – молоді, фахові, вмотивовані і патріотичні, які зможуть працювати за новими принципами.
       Також планується провести реформу в системі доступу до професії нотаріуса та запровадження анонімного електронного тестування. Вже найближчим часом буде створено електронний нотаріальний архів.
      Суть реформ полягає у змінах на краще, які зможе відчути кожен, хто прийде в державні органи і отримає максимально простий і прозорий сервіс без бюрократії, черг і хабарів.
    На сьогодні в Україні фактично впроваджуються докорінні реформи у всіх напрямах, охоплених сферою юстиції, результатом яких має стати віра громадян у справедливе правосуддя, верховенство права та усунення корупції.

Переглядів: 822 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]