Середа, 15.05.2024, 16:42
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Травень » 26 » Святкування дня дитини у світі !!!!!!!!!
10:43
Святкування дня дитини у світі !!!!!!!!!

Країни світу по-різному святкують Міжнародний день дітей - 1 червня, однак, аж ніяк не у всіх країнах діти саме в цей день відзначають своє свято.

 

Міжнародний день дітей (International children's Day), що відзначається у перший день літа, - одне з найстаріших міжнародних свят.

1 червня - День захисту дітей відзначається з 1950 р. за ініціативою Міжнародної демократичної асоціації жінок. ООН підтримала це починання і сприяла його поширенню, а так само оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

У різних країнах він святкується по-своєму і в свій час, але кожна поважаюча себе нація дбає про майбутнє, про дітей.

У Китаї він відзначається 23 грудня.

В Індії це «Бал Дівас», відзначається 14 листопада.

У Туреччині - «Cacuk-Bayramy», 23 квітня.

В Японії - 15 листопада.

В Росії День захисту дітей відзначається 1 червня - перший день літа. До того ж багатьма він зв'язується з початком найдовших літніх канікул.

 

 Україна

За роки незалежності Україні вдалося розробити і прийняти закони з охорони дитинства, яке відповідає європейським стандартам, Конвенції ООН з прав дитини. . Проте повною мірою реалізувати всі ці законодавчі норми нам ще не вдалося, як і створити умови для того, щоб кожна дитина росла здоровою, розвиненим і став у майбутньому надійною людиною і хорошим громадянином України. Діти дуже цікаво розуміють захист своїх прав. Для когось це можливість висловлювати власну точку зору в різних масштабах, аж до світового рівня, для когось основною зоною проблеми реалізації прав дитини є безвідповідальність батьків. У цей день у містах України відбуваються веселі свята для дітей, благодійні акції, конкурси, концерти.

 

Японія: три рази на рік відзначається День дітей

 3 березня - Свято дівчат

 Це свято спеціально засноване для маленьких дівчаток.  Щорічно в цей день батьки дівчаток влаштовують вдома виставку красивих дитячих ляльок в кімоно, це і є подарунок батьків своїм принцесам.

5 травня - Свято хлопчиків

 У день свята перед входом в будинок сім'ї, у якої є хлопчик, вішається прапор із зображенням коропа, який означає можливість здобуття наукового ступеня. . Якщо в сім'ї кілька хлопчиків, то на вхідних дверях будинку вішаються зелено-сині прапори. . Величезна кількість подібних прапорів означає, що в родині багато хлопчиків.  У поданні японців короп символізує силу і сміливість.

15 листопада - День дітей «Сім-п'ять-три»

 За японськими звичаями вважається, що три, п'ять і сім років - найщасливіші віки дітей, тому щорічно 15 листопада діти цих вікових весело відзначають своє свято.

 Республіка Корея: одягнися в корейський національний костюм - отримаєш подарунок. День дітей в Республіці Корея бере свій початок в 1923 році, який спочатку був святом хлопчиків. . День дітей в Республіці Корея вважається громадським святом, щорічно відзначається 5 травня.  В цей день всі діти радісні і щасливі, батьки дарують їм подарунки, які вони найбільше хотіли. Величезна кількість дітей також вбираються в корейський національний костюм, стикаються з традиційною культурою країни.

 

Колумбія: клоуни в масці

 Щорічно 4 липня в Колумбії відзначається День дітей.  У це свято у всіх школах країни проходять різноманітні заходи.  Діти зазвичай надягають різні маски, вбираються як клоуни і гуляють по вулицях.  Всюди панує весела атмосфера.

 

Бразилия:  здоров'я понад усе

. День дітей в Бразилії відзначають 15 серпня.. Цей день також є Національним днем боротьби з епідемією, тому щорічно в це свято лікарі країни оглядають дітей, крім того, малюкам у віці до 5 років ставлять щеплення проти поліомієліту. . Такі заходи свідчать про те, що бразильський уряд дуже турбується про здоров'я дітей.

 

» Швеція: «свято хлопчиків» і «свято дівчаток»

. У Швеції також існує чіткий поділ свят для хлопчиків і дівчаток.  Щорічно 7 серпня відзначається День хлопчиків, який також носить назву свято Лангуста.  Таке найменування він отримав в надії на те, що хлопчики будуть такими ж сміливими, як лангуста. . У цей день діти вбираються в костюми лангустів, виступають з веселими і забавними номерами.

. А 13 грудня в Швеції відзначається день дівчаток, який також називається святом Богині Люсії. . Л юсія - богиня, яка за шведським переказами, оберігає дівчаток. . Щорічно в свято дівчинки Швеції перетворюються на маленьких богинь, які роблять добрі справи для інших дітей.

 

 Ісламські країни: веселий «свято цукерок»

. У більшості ісламських країн на чотирнадцятий день посту відзначається «свято цукерок», це найвеселіше свято для дітей.

 

Африканські країни: місячний дитячий карнавал

. У країнах Західної Африки є спеціальний «дитячий карнавал», який триває цілий місяць. . Жителі Африки історично люблять співати і танцювати, під час дитячого карнавалу, незважаючи на різні умови життя людей у країні, всі діти щасливі і радісні.

 

Іспанія: найурочистіший День дітей

День дітей в Іспанії припадає на 5 січня, насправді, це релігійне свято, в перекладі з іспанської мови означає «свято Короля магії». . З вечора 5 січня і до наступного ранку в Іспанії всюди можна побачити парадні машини, на яких «три короля» постійно роздають дітям різні солодощі. . Коли колона прибуває до воріт міської чи районної адміністрацій, будь-яка дитина, яка сідає на коліна короля, може отримати особливий подарунок. . Діти, яким дістаються такі подарунки, повинні пообіцяти королю добре і старанно вчитися.

 

 

              Болгарія

. Міжнародний день захисту дітей має в Болгарії свої традиції. Вони були пов'язані зі справою Людмили Живкова (Голова Комітету культури країни аж до її смерті в 1981 р, дочка Генерального секретаря БКП Тодора Живкова). За її ініціативою в 1979 році була організована перша Міжнародна дитяча асамблея "Прапор світу", яка була покликана об'єднати зусилля всіх дітей планети за мир у всьому світі.Асамблея проводила свою роботу під гаслом "Єдність, творчість, краса". В околицях Софії був споруджений монумент "Прапор  світу", де дзвін дзвонів щороку 1 червня збирав маленьких гостей з близьких і далеких країн. .Діти планети брали участь у конкурсах малюнку на асфальті, проводилися ігри, змагання, концерти юних обдарувань.  Гості знайомилися з Болгарією, їздили на екскурсії по країні, знайомилися між собою.

Після смерті засновниці Асамблеї зустрічі проводилися ще кілька років, але поступово запал пропав, а після 1989 року і зовсім згас.  Кілька років тому дочка Людмили Живкова - Євгенія Живкова - почала докладати зусиль до відродження традиції.

  Росія: саме в нашій країні народився таке світле свято - Міжнародний день дітей. . Дитяче свято в Росії відзначається в Міжнародний день дітей 1 червня. У цей день російські діти в різних куточках країни весело відзначають своє свято, виконують сучасні та народні пісні і танці.  У всіх парках Самари сьогодні проходять проходять святкові заходи, в яких беруть участь сотні дітей.  Це і концерти, і веселі конкурси з кумедними призами, і спектаклі кращих артистів ...

 

 

Переглядів: 648 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]