Неділя, 05.05.2024, 10:15
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 57 58 »

 Призидент підписав указ № 122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році». Відповідно до Указу із Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Державної спеціальної служби транспорту у запас будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та відслужили встановлені терміни строкової військової служби. Звільнення в запас відбудеться у квітні — червні та у листопаді 2016 року.

Указом також передбачене звільнення в запас у жовтні — грудні 2016 року інших військовослужбовців строкової служби, які відслужили встановлені строки строкової військової служби.

Указом визначені призвані строки  на строкову військову службу придатних за станом здоров ... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 05.04.2016 | Коментарі (0)

Нацдержслужба наказом від 03.03.2016 р. № 47затвердила Порядок стажування державних службовців.(набирає чинності )

Стажування державних службовців проводиться з відривом від служби строком від одного до шести місяців на іншій посаді державної служби в іншому державному органі чи за кордоном.

На строк стажування за державним службовцем зберігаються його посада та заробітна плата. 

Державним службовцям, які проходять стажування в іншому населеному пункті, за основним місцем роботи відшкодовуються витрати на проїзд до місця стажування й назад, добові за час перебування в дорозі та найм житла.

Під час проходження стажування за кордоном витрати на таке стажування та порядок їх відшкодування передбачаються в міжнародних договорах і договорах про співпрацю.

Направлення державного службовця на стажування до іншого державного орган ... Читати далі »

Переглядів: 752 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 04.04.2016 | Коментарі (0)

       Відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі, є відкритими і загальнодоступними (крім реєстраційних номерів облікових карток платників податків та паспортних даних) та у випадках, передбачених цим Законом, за їх надання стягується плата.
     Відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі, надаються у вигляді:
... Читати далі »

Переглядів: 613 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

       Корупція як інтернаціональне глобальне явище притаманне усім країнам незалежно від політичного устрою і рівня економічного розвитку. 

Сьогодні про корупцію говорять абсолютно всі – політики та митці, чиновники та звичайні громадяни.

Подолання корупції в Україні є серйозною проблемою, нерозв’язання і загострення якої визначає міжнародне становище нашої держави та політичний імідж у світі. Важливу роль у протидії корупційним проявам відведено адміністративному законодавству. Про це свідчить спрямованість Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» на широке застосування адміністративної відповідальності за корупційні діяння.

Главою 13-а Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено наступні корупційні правопорушення за вчинення яких передбачено адміністративну відповідальність:

1 . Порушення особою ... Читати далі »

Переглядів: 1450 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

                  Основний перелік прав, гарантованих сторонам виконавчого провадження перелічений у ст. 12 ЗУ «Про виконавчого провадження», у якій встановлено право сторін у будь – який момент ... Читати далі »

Переглядів: 725 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

    Утворення громадського об'єднання здійснюється на установчих зборах його засновників та оформлюється протоколом (ст. 9 Закону України "Про громадські об'єднання" - далі Закон).

Протокол

Протокол установчих зборів громадського об'єднання має містити відомості про (ст. 9):

... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0)

     Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки, діти та люди похилого віку, хоча про останню категорію йдеться дуже мало.

Протягом тривалого часу в Україні на рівні суспільства проблеми насильства в сім’ї активно не обговорювалися. Правозахисні громадські організації, зокрема жіночі, стали не тільки ініціаторами захисту жертв насилля, а й спонукали державні органи влади до формування необхідної законодавчої бази щодо розширення державної систему захисту потерпілих від насильства.

Верховною Радою України 2001 року було ухвалено Закон України ... Читати далі »

Переглядів: 1103 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 15.03.2016 | Коментарі (0)

    Засоби масової інформації та соціально-орієнтовані спільноти мережі Інтернет здійснюють вагомий вплив на формування суспільної думки. Проте, поширення неповної та недостовірної інформації, деструктивно впливає на суспільство, здійснюючи негативну пропаганду, що розпалює міжнаціональну порожнечу.

Метою протидії негативному впливу інформаційної пропаганди вітчизняних засобів масової інформації та соціально-орієнтованих спільнот мережі  Інтернет у контексті об`єднання українського суспільства навколо ідеї української державності Рада національної безпеки і оборони України прийняла Рішення «Про заходи щодо вдосконалення формування та реалізації державної політики у сфері інформаційної безпеки України», яке введено в дію Указом Президента № 449/2014 від 1 травня 2014 р. Цим Рішенням передбачено необхідність розроблення комплексних заходів, спрямованих на вдосконалення нормативно-правового забезпечення та попередження й нейтралізації потенційних і ре ... Читати далі »

Переглядів: 812 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 15.03.2016 | Коментарі (0)