П`ятниця, 26.04.2024, 12:35
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Грудень » 14 » Новий закон!!Закон про обов'язки державних службовців
10:17
Новий закон!!Закон про обов'язки державних службовців

     Новий закон принципово інший - це закон про обов'язки державних службовців", Новий закон змінює також систему оплати праці. "Наш сьогоднішній держслужбовець - це людина, яка залежить від свого керівника. У нього зарплата маленька, але можна йому доплачувати на власний розсуд премії, зарплати і таке інше", . Тепер же посадовий оклад становитиме 70 відсотків зарплати, а премія - не більше 30 відсотків, обов'язково за результатами оцінювання. Мінімальна ж зарплата держслужбовця має становити не менше від двох мінімальних заробітних плат, але вже з 1 січня 2017 року.

Полегшується також шлях професійних кандидатів до державної служби, адже Закон передбачає прозорий конкурсний добір. Згідно з документом всі вакансії мають розміщуватися винятково на спеціальному сайті Національного агентства з питань державної служби. "Будь-яка людина зможе зайти і дізнатися, де, в яких державних установах є вакансії державної служби. 

    Відповідно до нової версії згаданого закону (законопроект № 8306) держрегулювання і проведення політики у сфері держслужби покладуть на спеціально уповноважений орган,
А це означає, що Кабінет Міністрів після вступу в силу нового закону втратить вплив на державну службу.
Куди вимогливіше новий закон буде до чиновників дрібнішого калібру. Законопроект встановлює обов'язкове щорічне оцінювання діяльності службовців другої-четвертої категорій, а чиновникам п'ятого доведеться проходити атестацію двічі на рік. Результати таких оцінювань (за трибальною шкалою) пропонується фіксувати документально і відсилати керівництву органу влади. Якщо службовець отримає погану оцінку і на наступному іспиті (його доведеться здавати через три місяці) покаже той же результат, це стане підставою для його звільнення.

І це не єдина можливість позбутися від неугодного підлеглого, яку пропонує для керівників усіх рангів нова версія закону про державну службу. Зокрема, відставка чиновнику загрожує в разі порушення присяги, прояви неповаги до честі і гідності людини та державну символіку, невиконання посадових обов'язків і положень державних нормативних актів, розпоряджень або доручень керівництва, порушення правил внутрішнього розпорядку, прогулу, появи на роботі в нетверезому вигляді, порушення вимог щодо охорони праці, нанесення шкоди державному майну або його незаконного використання, а також порушення обмежень, пов'язаних з проходженням державної служби. Більшість цих пунктів мають досить широке трактування, і підняти питання про відповідність «незручного» чиновника займаної посади після набрання чинності згаданого законопроекту не складе труднощів. Всі дисциплінарні проступки буде розглядати спеціальна комісія, створена з ініціативи керівництва. Втім, розробники нового закону вирішили підтримувати дисципліну не тільки за допомогою каральних заходів. Наприклад, отримавши гарну оцінку за результатами тестування, чиновник зможе розраховувати на підвищення окладу (від 3 до 10%): згідно законопроекту його розмір повинен буде в обов'язковому порядку щорічно переглядатися. Обмовляється також можливість щорічного преміювання найбільше відзначилися чиновників (у розмірі однієї-трьох зарплат). Додатково до цього премію можна заслужити «за успішне виконання завдань підвищеної складності». І яких-небудь обмежень за кількістю такого роду заохочень документ не встановлює. Ще одним пряником для слухняних чиновників стане можливість отримати компенсацію 50% ставки по кредиту на житло. На таку пільгу зможуть розраховувати службовці, які мають стаж роботи в органах влади не менше трьох років.
 

Переглядів: 563 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]