Четвер, 25.04.2024, 16:14
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Листопад » 24 » ВПЛИВ НАСИЛЬСТВА НА ПОДАЛЬШЕ ЖИТТЯ
14:48
ВПЛИВ НАСИЛЬСТВА НА ПОДАЛЬШЕ ЖИТТЯ

      Вплив насильства настільки складна і актуальна тема, вона має не тільки психологічний, але також соціальний та юридичний аспекти.

      Порушення, які виникають після насильства, зачіпають всі рівні людського функціонування. Вони призводять до стійких особистісних змін, які перешкоджають здібності дитини реалізувати себе в майбутньому.
      Насильство може викликати різні порушення, такі як порушення в пізнавальній сфері, а також розлади апетиту, сну; зловживання наркотиками, алкоголізм; мимовільне відтворення травматичних дій у поведінці; спроби самонаказання (наприклад, самокатування); безліч соматичних скарг.
       Крім безпосереднього впливу насильство, пережите в дитинстві, також може призводити до довгострокових наслідків, часто впливає на все подальше життя. Воно може сприяти формуванню специфічних сімейних відносин, особливих життєвих сценаріїв. У дослідженні психологічних історій життя людей, які вчиняють дії, що травмують дітей, іноді виявляється власний недозволений досвід насильства в дитинстві.

      Насильство може бути явним і прихованим (непрямим) залежно від стратегії поведінки кривдника. За часом насильство ділиться на події в сьогоденні і те, що трапилося в минулому. За тривалістю насильство може бути одиничним або множинним, триваючим довгі роки. За місцем події та оточення насильство буває: удома - з боку родичів, у школі - з боку педагогів або дітей, на вулиці - з боку дітей або з боку незнайомих дорослих.

    Основними наслідками фізичного насильства для дітей є відсутність контролю над своєю імпульсивністю, зниження здатності до самовираження, відсутність довіри до людей, депресії. Безпосередньо після травми можуть виникати гострі стани страху. Крім того, відстроченими наслідками фізичного насильства можуть бути садистські нахили.
    Більшість батьків, жорстоко звертаються з дітьми, самі переживали фізичне насильство, відкидання в дитинстві. Для більшості з них властива низька самооцінка, недостатній самоконтроль.

Переглядів: 574 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]