П`ятниця, 17.05.2024, 07:08
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » Щодо подачі громадянами документів на проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців через відділення Укрпошти
11:42
Щодо подачі громадянами документів на проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців через відділення Укрпошти

    23 жовтня поточного року   були проведені підготовчі (навчальні) роботи із запуску проекту щодо спрощення доступу громадян до адміністративних послуг в приміщені ЦПЗ № 7м.Червонограді та надано методичну допомогу  39 начальникам поштових відділень району на виконання підписаного 18.07.2013 року меморандуму «Про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг між Державною реєстраційною службою України та Українським державним підприємством поштового зв’язку «Укрпошта» та із можливістю з 01.11.2013 подачі громадянами документів на проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців через відділення «Укрпошти».

       Методичну допомогу було надано у вигляді інформаційних матеріалів.

        Інформаційні матеріали розроблені відповідно до Меморандуму про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг та затвердженим Регламентом взаємодії Державної реєстраційної служби України (далі – Укрдержреєстр) та Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» (далі – Укрпошта) щодо забезпечення спрощеного доступу до адміністративних послуг.

        Матеріали містять перелік документів, які надаються заявником до відповідної заяви з отримання адміністративної послуги (із зразками заповнення), основні вимоги щодо порядку приймання та пересилання документів поштовими відправленнями суб’єктам надання адміністративних послуг, також наведені основні завдання працівника  відділення поштового зв’язку Укрпошти, затвердженим Регламентом взаємодії Укрдержреєстру та Укрпошти щодо забезпечення спрощеного доступу до адміністративних послуг (далі – Регламент).

 Основні завдання працівника відділення поштового зв’язку Укрпошти, щодо забезпечення спрощеного доступу юридичних та фізичних осіб до адміністративних послуг, є: 

-інформування про види адміністративних послуг, перелік необхідних документів, зразки заповнених заяв, порядок направлення документів засобами поштового зв’язку;

 -дотримання Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5.03 2009 № 270, в частині приймання документів до пересилання поштовими відправленнями;

-інформування заявника, що строк пересилання поштових відправлень з документами не входить до строку надання адміністративних послуг, визначених законодавством для суб’єктів надання адміністративних послуг;

 -забезпечення пересилання та вручення поштових відправлень у строки, передбачені нормативними актами в галузі поштового зв’язку;

 -надання інформації про стан проходження поштових відправлень з документами;

 -дотримання корпоративної етики у взаємовідносинах із                                                                                                                                                               заявниками;

- дотримання вимог Закону України «Про захист персональних даних»;

- забезпечення схоронності поштових відправлень відповідно до нормативних актів у галузі поштового зв’язку;

 сприяння формуванню та розвитку ефективного діалогу влади з громадянами.

2. Основні вимоги щодо порядку приймання та пересилання документів поштовими відправленнями суб’єктам надання адміністративних послуг

        1. Перелік документів, які надаються заявником до відповідної заяви з отримання адміністративної послуги, встановлюється згідно з чинним законодавством, а також відповідними рішеннями Укрдержреєстру, та зазначені в даних матеріалах.

        2. Працівникам відділень поштового зв’язку Укрпошти забороняється вимагати від заявників інші документи, не передбачені чинним законодавством та Регламентом.

        3. Заповнена заява підписується заявником особисто та подається разом з відповідним пакетом документів для перевірки працівнику відділення поштового зв’язку. У заяві зазначається порядок отримання документа за результатами надання адміністративної послуги (засобами поштового зв’язку або особисто в структурних підрозділах територіальних органів Міністерства юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Укрдержреєстру).

        4. Працівник відділення поштового зв’язку здійснює ідентифікацію особи, яка звернулася за отриманням адміністративних послуг, шляхом перевірки паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, особи без громадянства чи іншого документа, що посвідчує особу заявника.

        5. Працівник відділення поштового зв’язку Укрпошти приймає до відправки заяву з відповідним пакетом документів до запитуваної адміністративної послуги та надсилає поштовим відправленням відповідно до виду поштового відправлення, зазначеного у технологічній картці запитуваної послуги згідно з додатком 1 до Регламенту, та згідно з діючими тарифами УДППЗ «Укрпошта».

        6. Адресування поштових відправлень здійснюється відповідно до адрес, зазначених в інформаційних картках послуг згідно з додатком 2 додатком 1 до Регламенту.

         7. Оплата пересилання поштових відправлень з документами на адреси суб’єктів надання адміністративних послуг та на адреси заявників, користування супутніми послугами здійснюється заявником за тарифами на послуги поштового зв’язку, діючими на момент надання послуги.

Працівник відділення поштового зв’язку Укрпошти:

Повинен перевірити перелік необхідних документів для надання витягу, інформаційної довідки чи виписки;

Допомогти у заповненні заяви (запиту) про надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (відповідно до наданих зразків).

         Заява (запит) заповнюється українською мовою розбірливими друкованими літерами кульковою ручкою синього кольору або за допомогою загальноприйнятих технічних засобів (заповнена на комп’ютері).

         Не допускаються у заяві підчищення, дописки, закреслення чи інші виправлення.

         Прізвище, ім'я, по батькові громадянина, найменування юридичної особи, в тому числі органу державної влади та органу місцевого самоврядування, вказуються повністю.

 

 

Переглядів: 1033 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]