Четвер, 28.03.2024, 17:54
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Жовтень » 6 » РЕЄСТРАЦІЯ ШЛЮБУ АБО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ ТА ІНШІ ПОСЛУГИ ДРАЦС В ONLINE
13:23
РЕЄСТРАЦІЯ ШЛЮБУ АБО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ ТА ІНШІ ПОСЛУГИ ДРАЦС В ONLINE

    Подати заявку на реєстрацію шлюбу, змінити ім`я чи прізвище, подати документи про народження дитини, записатися на консультацію до фахівця та отримати інші послуги тепер можна на спеціально створеному порталі за адресою http://dracs.minjust.gov.ua . Для цього достатньо зареєструватися на сайті та сказати, яка саме послуга вас цікавить.

Для прикладу, тут можна обрати час, місце та навіть залу, в якій ви хочете провести шлюбну церемонію, та оплатити цю послугу банківською карткою. І все це сидячи в себе дома за комп`ютером.

Ще одна опція веб-порталу – подача документів про народження дитини. Так, відтепер батько новонародженого, доки мама перебуває в пологовому будинку, може надіслати відскановані документи про народження дитини та обрати зручний для себе час, щоб відвідати РАЦС та засвідчити надіслані документи. Ті ж, хто має електронний цифровий підпис матимуть змогу засвідчити надіслані документи без відвідин відділу реєстрації.

При цьому не варто боятися, що когось одружать або розведуть без його відома. Система працює на кшталт «бронювання» в готелі. На сайті ви бронюєте час для візиту та оплачуєте послуги, а сам процес відбувається виключно за вашої присутності. Більше того, відтепер консультацію реєстратора можна отримати он-лайн.

Портал також містить кнопку «Первинна реєстрація», яка дозволяє зареєструвати користувача, щоб увійти у відповідний кабінет користувача, за допомогою якого можна сформувати необхідні звернення до органів ДРАЦС.

У разі направлення електронної заяви або звернення щодо державної реєстрації шлюбу користувачу необхідно не пізніше трьох робочих днів після отримання повідомлення про результати її розгляду звернутись особисто до відділу державної реєстрації актів цивільного стану для підписання заяви, сформованої на підставі звернення.

 

Переглядів: 553 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]