Четвер, 16.05.2024, 04:50
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Липень » 7 » Проведення управлінням юстиції безвиїзних та виїзних перевірок стану додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових ак
09:01
Проведення управлінням юстиції безвиїзних та виїзних перевірок стану додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових ак

    Відповідно до підпункту 4.14 Положення про районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні, міжрайонні управління юстиції, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23.06.2011 №1707/5 «Про затвердження положень про територіальні органи Міністерства юстиції України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.06.2011 за №760/19498, абзацу 3 пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.1992 №731 «Про затвердження Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади» (із змінами) та наказу Міністерства юстиції України від 19.01.2012 №93/5 «Про затвердження Порядку проведення органами юстиції перевірок стану додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19.01.2012 за №67/20380 (із змінами та доповненнями) (далі – Порядок), Золотоніським міськрайонним управлінням юстиції (далі – управління юстиції) проводяться перевірки стану додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів (далі – перевірки) в Золотоніській районній державній адміністрації та її структурних підрозділах, нормативно-правові акти яких підлягають державній реєстрації.

   Відповідно до Порядку, управлінням юстиції проводиться 4 види перевірок: безвиїзна, виїзна, планова та позапланова.

  БЕЗВИЇЗНІ та ВИЇЗНІ перевірки проводяться щодо суб’єктів нормотворення та суб’єктів правової ініціативи - це райдержадміністрація та її структурні підрозділи – управління та відділи, які є юридичними особами.

    ПЛАНОВІ перевірки проводяться лише щодо суб’єктів нормотворення - це райдержадміністрація та архівний відділ райдержадміністрації.

   ПОЗАПЛАНОВІ - лише щодо суб’єктів нормотворення - це райдержадміністрація та архівний відділ райдержадміністрації.

    Безвиїзна перевірка суб’єкта нормотворення (правової ініціативи) щодо додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів проводиться управлінням юстиції на підставі надісланого цим суб’єктом переліку прийнятих ним актів за відповідний місяць поточного року.

           Суб’єкт нормотворення (правової ініціативи) щомісяця за підписом його керівника або особи, яка виконує його обов’язки, складає з дотриманням хронології повний перелік прийнятих ним актів за встановленою формою та до 5 числа місяця, наступного за звітним, надсилає супровідним листом цей перелік до управління юстиції.

     Управління юстиції до 10 числа поточного місяця здійснює безвиїзну перевірку актів за надісланим суб’єктом нормотворення (правової ініціативи) переліком, за результатами якої готує за необхідності лист про надання суб’єктом нормотворення завірених в установленому законодавством порядку копій зазначених актів для проведення їх перевірки щодо додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

    Враховуючи результати проведених безвиїзних перевірок суб’єктів нормотворення (правової ініціативи) управління юстиції, здійснює виїзні планові перевірки актів, прийнятих цими суб’єктами, щодо додержання ними законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів. Такі перевірки проводяться уповноваженими посадовими особами управління юстиції за місцезнаходженням суб’єкта нормотворення (правової ініціативи) згідно із затвердженим та доведеним до відома суб’єктів нормотворення (правової ініціативи) річним планом-графіком проведення таких перевірок та без попереднього письмового повідомлення такого суб’єкта.

    Уповноважена посадова особа управління юстиції за три дні до проведення виїзної перевірки суб’єкта нормотворення (правової ініціативи) усно повідомляє керівника юридичної служби цього суб’єкта або особу, яка виконує його обов’язки, про дату початку проведення такої перевірки та її строк.

   Суб’єкт нормотворення (правової ініціативи) зобов’язаний надати уповноваженій посадовій особі управління юстиції повну, всебічну та об’єктивну інформацію з усіх питань, які містяться в плані (програмі) проведення перевірки, та створити належні умови для проведення перевірки цієї інформації.

    Уповноважена посадова особа управління юстиції має право на безперешкодний доступ до місць зберігання інформації, у тому числі й до комп’ютерів, магнітних носіїв тощо, отримання копій такої інформації.

    Уповноважені посадові особи управління юстиції, що здійснюють перевірку, взаємодіють з органами державної влади, в тому числі правоохоронними органами.

     Уповноважена посадова особа управління юстиції останнього дня проведення перевірки складає довідку за результатами проведеної перевірки суб’єкта нормотворення щодо додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів за встановленою формою у двох примірниках.

    Якщо за результатами перевірки виявлено порушення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, уповноважена посадова особа органу юстиції складає протокол про адміністративне правопорушення за порушення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів щодо керівника суб’єкта нормотворення в порядку, встановленому законодавством.

Переглядів: 545 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]