Четвер, 25.04.2024, 17:49
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2016 » Лютий » 24 » ПРОЦЕС ПЕРЕДАЧІ ФУНКЦІЙ ОРГАНІВ ЮСТИЦІЇ У СФЕРАХ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ БІЗНЕСУ ТА НЕРУХОМОСТІ МІСЦЕВИМ ОРГАНАМ ВЛАДИ ТА ОРГАНАМ МІСЦЕВОГО
10:20
ПРОЦЕС ПЕРЕДАЧІ ФУНКЦІЙ ОРГАНІВ ЮСТИЦІЇ У СФЕРАХ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ БІЗНЕСУ ТА НЕРУХОМОСТІ МІСЦЕВИМ ОРГАНАМ ВЛАДИ ТА ОРГАНАМ МІСЦЕВОГО

        Відбувається процес передачі функцій органів юстиції у сферах державної реєстрації бізнесу та нерухомості місцевим органам влади та органам місцевого самоврядування.

         З 1 січня 2016 року територіальними органами юстиції розпочато процес поступової передачі функцій органів юстиції у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців місцевими органами влади. Кінцевим строком завершення цього процесу визначено 30 квітня 2016 року.

        13 грудня 2015 року набрали чинності закони України №834-VII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та №835-VIII «Про внесення змін до закону України «Про державну реєстрацію. юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – Закони) спрямовані на забезпечення децентралізації та демонополізації адміністративних сервісів у сферах державної реєстрації бізнесу та речових прав на нерухоме майно шляхом передачі цих функцій місцевим органам влади, органам місцевого самоврядування, нотаріусам та акредитованим суб’єктам.

          Відповідно до законів суб`єктами державної реєстрації бізнесу та нерухомості визначено виконавчі органи сільських, селищних та міських рад, Київська та Севастопольська міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації, нотаріуси, а також юридичні особи публічного права за умови їх акредитації в установленому порядку.

 

        Про орієнтовну дату, з якої надання послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та речових прав н нерухоме майно буде здійснюватись місцевими органами влади та контактні дані суб`єктів державної реєстрації буде доведено до відома населення міста заздалегідь.

Переглядів: 621 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]