Четвер, 25.04.2024, 02:40
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2016 » Січень » 25 » Отримання тимчасової державної допомоги на випадок, якщо має місце ухилення одного з батьків від сплати аліментів на дитину/дітей,
09:42
Отримання тимчасової державної допомоги на випадок, якщо має місце ухилення одного з батьків від сплати аліментів на дитину/дітей,

    Право на отримання такої допомоги гарантоване статтею 181 Сімейного кодексу України, зокрема її восьмою частиною. Відповідно до неї, що якщо батьки ухиляються від сплати аліментів, дитині призначається тимчасова державна допомога, яка не може бути меншою, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Виплата тимчасової державної допомоги здійснюється за рахунок коштів Держбюджету України.


Варто зазначити, що існують ще два випадки, коли можна отримувати таку допомогу: невідоме місце проживання чи перебування батьків або їх неможливість утримувати дитину. Це питання регулює також Порядок призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, затверджий Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 р. №189.


Таким чином, якщо рішення суду про стягнення аліментів з одного з батьків не виконується у зв'язку з ухиленням від сплати аліментів, необхідно зібрати пакет документів та звернутися до органу праці та соціального захисту населення за місцем проживання.


До цього пакету документів входить: копія свідоцтва про народження дитини; довідка з ЖЕКу про реєстрацію місця проживання (перебування) дитини; довідка про реєстрацію Вашого місця проживання (перебування), а також рішення суду (або виконавчий лист) про стягнення з одного з батьків аліментів на дитину та довідка державної виконавчої служби, що підтверджує факт несплати аліментів одним з батьків протягом шести місяців, що передують місяцю звернення.

Увага !!!!!!! Щоб отримати довідку  державної виконавчої служби потрібно написати заяву  та чітку вказати період  який потрібний для отримання допомоги (зразки  на сайті «каталог файлів « ).На підготовку довідки потрібно 10 днів .

Далі вже безпосередньо в «соцбезі» треба написати заяву за формою, затвердженою Мінпраці.


Через десять календарних днів після надходження усіх необхідних документів вам повинні повідомити рішення про призначення або відмову в призначенні тимчасової допомоги.


Ця допомога є тимчасовою, тобто призначається лише на шість місяців і зі сплином цього терміну, необхідно буде знову писати заяву і зазначати обставини, що можуть бути підставами для продовження виплати такої допомоги. Варто також пам'ятати, що ця тимчасова державна допомога призначається для осіб до 18 років.

 

Переглядів: 651 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]