Четвер, 25.04.2024, 00:42
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2016 » Січень » 25 » Аліменти дітям після 18 років
09:59
Аліменти дітям після 18 років

 Аліменти в Україні стягуються як на утримання неповнолітньої дитини, так і на утримання повнолітнього. Тобто, якщо Ваша дитина продовжує вчитися після закінчення школи і досягнення 18 років. У цьому випадку обов'язок надавати допомогу на утримання у батьків не зникає. Отже що робити, коли дитині виповнилося 18 років, він продовжує вчитися. Що робити з аліментами, як в цьому випадку діяти. Також ми внесли інформацію про те які документи потрібно зібрати для оформлення заяви, і як саме потрібно подавати позов до суду.

Обов'язок платити аліменти в Україну після досягнення дитиною 18 років виникає виключно в тих випадках, коли ця дитина:

· продовжує вчитися (в навчальному закладі будь-якого роду);

· у зв'язку з навчанням потребує матеріальної допомоги;

· батько має можливість платити дитині аліменти.

Але при цьому обов'язок платити аліменти на дитину після 18 років припиняється в разі, якщо дитина:

· досягла  23 років;

· припинила  навчання.

Форма зазначених виплат аліментів на дітей після 18 років аналогічна формі аліментів дитині, яка не досягла 18 років.

Іншими словами, аліменти на повнолітню дитину можуть бути присуджені у формі частки (відсотка) від доходів, а також у вигляді твердої фіксованої грошової суми.

На практиці суд може призначити аліменти в твердій грошовій сумі в тому випадку, якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину аліментів одержує в натурі, і теж за наявності інших обставин, що мають істотне значення.

У той же час, якщо людина має регулярний постійний дохід, то в такому випадку суд швидше за все призначить сплату аліментів після 18 років у відсотку від доходу.

Розмір цієї виплати на дитину після 18 років визначається з урахуванням тих же принципів, що і в разі виплати аліментів до його 18 років.

Слід зауважити, що при визначенні розміру аліментів на повнолітніх дітей враховується можливість надавати матеріальну допомогу повнолітній дитині його іншим батьком, а також (за наявності) його дружиною або чоловіком.

До суду з позовом про стягнення аліментів на повнолітнього дитини може як сам цей дитина, так і його батько в інтересах дитини. Ви можете купити такий позов онлайн, підготовлений спеціально для Вас нашим юристом, за відповідним посиланням.

Як правило, в даній категорії справ на одну дитину найчастіше стягують саме 1/4 частина — 25 відсотків від усіх доходів людини, що виплачує аліменти. Але при наявності вищевказаних чинників ця сума може бути зменшена або збільшена.

Переглядів: 1763 | Додав: UsticiaSokal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]