П`ятниця, 19.04.2024, 19:54
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гість
Меню сайту
Відвідали сайт
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Сайти:
·
·
·
·
·
·
·
·
Головна » 2015 » Листопад » 25

Такі зміни передбачені проектом Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо приватних виконавців)", які , 20 листопада, був розглянутий Комітетом з питань податкової та митної політики.

За результатами засідання профільний комітет рекомендує Верховній Раді прийняти згаданий законопроект за основу та в цілому. Під час обговорення члени Комітету зазначили, що законопроект №2508а, поданий Президентом України, є складовою пакету законопроектів, поданих Президентом України на розгляд Верховної Ради з метою запровадження в Україні інституту приватних виконавців. Проекти законів України "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів" (№2506а) та "Про виконавче провадження" (№2507а), які входять до цього пакету законопроектів та є профільними у запровадженні інституту приватних виконавців, вже прийняті Верховною Радою України у жовтні цього року у першому читанні.

Законопроектом № ... Читати далі »

Переглядів: 574 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

Зміни, що відбулися в земельному законодавстві, спрямовані на лібералізацію порядку використання землі, насамперед, у господарській сфері. Заслуговує підтримки прагнення законодавця, що впроваджується, до розширення прав і гарантій бізнесу у взаємовідносинах з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, що забезпечується шляхом звуження регулюючих повноважень останніх. Способи такого переформатування відносин різні – усунення надлишкових повноважень, упорядкування механізму реалізації повноважень, яким раніше в силу відсутності регламентації процедурних аспектів, був притаманний певний елемент чиновницького свавілля, спрощення порядку укладання договорів та ін.
Не всі зміни, які вносяться, є ефективними з погляду заявленої мети дерегуляції господарської діяльності, разом з тим тенденція до збалансування правового регулювання не може не радувати. 
Зокрема, 11.02.2015 року прийнято Закон України № 180-VIII «Про внесення зміни до статті 1 ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

Проектом (реєстр. № 2279) пропонується виключити із частини другої статті 134 Земельного кодексу, яка встановлює перелік випадків, у яких земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах), такі положення:

надання земельних ділянок державним та комунальним підприємствам, бюджетним установам, вищим навчальним закладам, а також господарським товариствам, у статутному капіталі яких державна або комунальна частка акцій (часток, паїв) перевищує 60 відсотків;

надання земельних ділянок підприємствам, установам і громадським організаціям у сфері культури і мистецтв (у тому числі національним творчим спілкам та їх членам) під творчі майстерні;

створення озеленених територій загального користування;

передача громадянам земельних ділянок для ведення фермерського господарства, ведення особистого селянсько ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

Законом встановлюється, що реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюється у два етапи: перший — протягом одного року з дня набрання чинності законопроектом у разі його прийняття, та другий — протягом наступних двох років.

На першому етапі здійснюватиметься реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій згідно з переліком, що затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, в інформаційній та видавничій сферах, організовується підвищення кваліфікації працівників таких редакцій, а також складається Зведений список об’єктів реформування.

До переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, які підлягають реформуванню на першому етапі, порядок формування якого визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телебачення і р ... Читати далі »

Переглядів: 892 | Додав: UsticiaSokal | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)